
boutique hotel in Apeldoorn
Green Key
Comfort en charme met oog voor de omgeving en de toekomst
Er even lekker tussenuit of bijkomen van een dag werken. Genieten van de gastvrijheid, luxe, gezelligheid en rust en een prachtige omgeving om te ontdekken. Bij Zenzez Hotel & Lounge doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat u een heerlijk verblijf bij ons heeft en tegelijkertijd proberen wij de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaat van uw comfort.
Ons kleinschalig boutique hotel drijven wij vanuit ons hart die zegt dat we zuinig moeten zijn op hetgeen de aarde ons te bieden heeft. Als bekroning voor dit duurzame beleid hebben wij het Green Key-certificaat behaald. Onze inspanningen zijn goed voor niveau Goud, het hoogst haalbare niveau. Ons hotel wordt om het jaar opnieuw getoetst.
Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven die serieus omgaan met de zorg om het milieu. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van ons hotel op de natuur en het milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat u, als onze gast, geen hinder ondervindt van de duurzame acties die wij ondernemen. En er wordt ook niet van u verwacht dat u tijdens uw verblijf continue rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: u zult wellicht nog meer van uw verblijf genieten met het idee in uw achterhoofd dat u op een milieuvriendelijke manier bezig bent. Bij Zenzez Hotel & Lounge zoeken wij de balans tussen duurzaam ondernemen en comfort.
In de praktijk
Met de volgende punten geven wij een idee van onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen:
- Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nuttig en leuk. Waar mogelijk proberen wij onze gasten deelgenoot te maken over hoe we samen beter kunnen doen voor onze leefomgeving.
- Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons hotel. Door actief te streven naar het verminderen van onze afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.
- Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
- Wij serveren biologische thee en koffie van Simon Lévelt. Simon Lévelt staat voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten.
- Op onze kamers maken wij gebruik van koffie van De Koffiejongens. De koffie is Rainforest Alliance of UTZ gecertificeerd en de koffiecups zijn 100% bio afbreekbaar.
- Wij gebruiken biologische rietsuiker, (koffie)melk en sojamelk.
- Wij serveren biologische yoghurt en kwarkproducten, ontbijtgranen en fruit.
- Zoet broodbeleg is zoveel mogelijk biologisch, Fair Trade of lokaal geproduceerd.
- Ons brood, kaas, eieren, jam en honing kopen wij bij lokale, kleinschalige ondernemers in.
- Om plastic afval te beperken gebruiken wij bij het ontbijt geen monoverpakkingen.
- Onze afvalstromen scheiden wij en ieder jaar streven wij naar meer recyclebaar afval.
- Zoet broodbeleg is zoveel mogelijk biologisch, Fair Trade of lokaal geproduceerd.
- Ons brood, kaas, eieren, jam en honing kopen wij bij lokale, kleinschalige ondernemers in.
- Om plastic afval te beperken gebruiken wij bij het ontbijt geen monoverpakkingen.
- Onze afvalstromen scheiden wij en ieder jaar streven wij naar meer recyclebaar afval.
- Onze koffiedik en sinaasappelschillen zamelen wij apart in en wordt door onze afvalverwerker separaat afgevoerd voor hergebruik voor onder andere zeep, likeuren, veevoer en biogas.
- In onze lounge serveren wij biologische frisdranken van Naturfrisk, zo natuurlijk en puur mogelijk. Dus geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen.
- Het mineraalwater wat wij serveren is van Marie-Stella-Maris. Bij de aanschaf van elk product wordt een percentage gedoneerd aan duurzame waterprojecten zodat meer mensen toegang krijgen tot schoon water.
- Onze wijnen zijn zoveel als mogelijk biologisch van Wijnkoperij Kroese. Zij importeren al hun wijnen zelf. Kwaliteitswijnen direct van de wijnboer rechtstreeks dus naar de liefhebber.
- We serveren biologische sappen van Schulp van natuurlijk biologisch geteeld fruit van met name Nederlands erkende en vertrouwde telers.
- Gebruik van The Good Roll. Dit zijn rollen Wc-papier en tissues op de kamers die duurzaam worden geproduceerd en waar met een gedeelte van de opbrengst de bouw van toiletten wordt ondersteund in landen waar wc’s niet vanzelfsprekend zijn.
- Onze badmatten zijn duurzaam (Pure GOTS bio-teelt katoen) en ook voor onze handdoeken en moltons gaan we over op GOTS gecertificeerd katoen.
- Milieuvriendelijke lichaamsverzorgingsproducten op de kamer in hervulbare flessen.
- Milieusparende schoonmaakmiddelen, zoals groene zeep, soda en schoonmaakazijn.
- In de keuken werken we voor de schoonmaak zoveel mogelijk plastic vrij en met recyclebare producten.
- Wanneer gasten de tussentijdse schoonmaak overslaan, doneren wij een boom via Hotels for Trees. Jaarlijks doen wij, met onze medewerkers, ook mee met de Boomplantdag. Inmiddels hebben wij al honderden bomen geplant ook om onze eigen CO2-uitstoot te compenseren.
- 100% Groene stroom van Greenchoice, welke voor 94% uit Nederland komt.
- 100% ‘Groen’ gas (bosgecompenseerd door energieleverancier Greenchoice).
- Via Trees for All compenseren wij onze CO2 uitstoot van onze bedrijfsvoering.
- Energiebesparende verlichting (LED of spaarlampen) en sensorverlichting.
- Oplaadpunten voor elektrische fietsen en fietsen voor de verhuur.
- Onze zonnepanelen worden gebruikt om zonlicht om te zetten in elektriciteit voor de laadpaal.
- Alle kamers kunnen individueel worden verwarmd en gekoeld door middel van warmtepompen.
- Dubbele beglazing zoveel als mogelijk (ondanks de monumentale ramen).
- Gebruik van waterbesparende douches, toiletten en wastafels om overmatig watergebruik te voorkomen.
- Regenwater wordt opgevangen voor het besproeien van onze planten in onze binnentuin.
- Verantwoord papiergebruik (keurmerk en actief hergebruik papier).
- Brandblussers gevuld met ECO-foam en de brandblussers hebben een milieukeurmerk.
- Onze locatie is op de begane grond toegankelijk voor mindervalide mensen.
- Het personeel is betrokken bij onze duurzame manier van ondernemen.
- Wij houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren.
- Wij informeren onze gasten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen en van onze leveranciers verlangen wij ook dat zij duurzaam ondernemen.
- Wij bepalen naast de financiële impact ook de sociale en milieu impact van ons product en beperken een eventuele negatieve impact hiervan zoveel mogelijk.
- Wij onderhouden het pand door middel van duurzame materialen, zoals bijv. bij schilderwerkzaamheden en het gebruikte hout is voorzien van een kwaliteitskeurmerk.
- Waar mogelijk maken wij gebruik van circulair meubilair, hergebruikte materialen of antiek met een tweede leven. Nieuwe apparatuur selecteren wij op Energy Label A apparatuur.
- Wij leveren een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften, door sponsoring en vrijwilligerswerk.
- Wij zijn actief in het opleiden van middelbare scholieren op het gebied van hospitality en maatschappelijk verantwoord ondernemen en geven ook leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans om bij ons hun opleiding te volgen.
Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl
Wij hopen u snel een keer te mogen begroeten in ons kleinschalige boutique hotel in Apeldoorn en laten u graag kennismaken met onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen.