klik voor meer informatie

boutique hotel in Apeldoorn

Omgeving ZenZez….

Door de perfecte ligging van ZenZez Hotel & Lounge tussen het centrum en de Parkenbuurt, is het gemakkelijk over te schakelen van de gezellige drukte van de winkelstad Apeldoorn naar de rust van de diverse parken en evenementen in de directe omgeving.

Apeldoorn heeft een bruisende binnenstad en een groot aanbod aan bezienswaardigheden voor een dagje uit.

E-book

Park Hoge Veluwe

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. (BRON: www.hogeveluwe.nl)

Bekijk  film-impressie “Ontdek koninklijk Apeldoorn en de Veluwe”

Jugendstil Wandeling  Apeldoorn

De binnenstad van Apeldoorn is ook vanwege haar rijke geschiedenis bijzonder. Wist u bijvoorbeeld dat de binnenstad rijk is aan talloze Jugendstil-gevels en -details? Deze kunststroming wordt ook wel Art Nouveau genoemd en was ontzettend populair in de periode van 1890 tot 1914. (BRON: www.apeldoorn-binnenstad.nl) 

Paleis het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. 

(BRON: www.paleishetloo.nl)

 klik hier voor AGENDA

Bekijk  film-impressie “Ontdek koninklijk Apeldoorn en de Veluwe”

Schouwburg Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen.

(BRON: www.orpheus.nl)

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers.

Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe. (BRON: www.apenheul.nl)

Uit in Apeldoorn

Voor een overzicht van meer activiteiten in en rond Apeldoorn kunt u kijken op de website:  www.uitinapeldoorn.nl

Ontdek de Veluwe op de fiets

 Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit van het gebied. Het ene moment trap je over stuwwallen door de bossen of kom je over een open vlakte, het andere moment fiets je langs statige kastelen en oude Hanzesteden.

Op de fiets ontdek je de Veluwe in al haar facetten en onderweg heb je volop de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen op een terrasje. Veel fietsplezier!

Download Fietsroutes

“Fietsen op de Veluwe” 

Mountainbike route

Ben jij gek op mountainbiken, dan is deze route interessant voor jou.

De Zandenwoud route loopt van Het Leesten over Hoog Buurlo, Radio Kootwijk, Hoenderloo en Varenna terug naar Het Leesten. De route heeft een lengte van 52,0 kilometer. Het startpunt is bij Bospaviljoen ’t Leesten, net iets buiten Apeldoorn. De auto kun jij hier gratis parkeren en na afloop kun jij hier ook nog een hapje eten… lees meer – download route

Ommetje ZenZez

Bekijk deze wandeling “ZenZez ommetje door De Parken” in de IVN App

IVN  ROUTES APP

Een ode aan de Parken

Een speciale uitgave over 32 parken in Apeldoorn

In deze 40-pagina’s tellende Groenvoer, het kwartaalblad van de afdeling, krijgen 32 parken binnen of grenzend aan het stedelijk gebied van Apeldoorn aandacht. Het gaat om de bewustwording van de grote rijkdom aan parken en de grote diversiteit van die parken. Het is een onderbouwing van het feit dat Apeldoorn de derde groenste en gezondste stad van Nederland is.
Uiteraard heeft het oudste park, het Oranjepark, een plek gekregen maar ook het nieuwste park Zuidbroek en veel minder bekende parken zoals het Waterbron park en de Vellertheuvel. Allemaal plekken die de gezondheid van de omwonenden bevorderen, om te recreëren, om te zijn. Het zijn groene oases voor flora en fauna die met elkaar verbonden zijn en die de biodiversiteit ten goede komen. (BRON: IVM Apeldoorn).

Lees hier de digitale  uitgave:  Ode aan de parken