boutique hotel in Apeldoorn

Omgeving ZenZez….

Door de perfecte ligging van ZenZez Hotel & Lounge tussen het centrum en de Parkenbuurt, is het gemakkelijk over te schakelen van de gezellige drukte van de winkelstad Apeldoorn naar de rust van de diverse parken en evenementen in de directe omgeving.

Apeldoorn heeft een bruisende binnenstad en een groot aanbod aan bezienswaardigheden voor een dagje uit.

Park Hoge Veluwe

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. (BRON: www.hogeveluwe.nl)

Jugendstil Wandeling  Apeldoorn

De binnenstad van Apeldoorn is ook vanwege haar rijke geschiedenis bijzonder. Wist u bijvoorbeeld dat de binnenstad rijk is aan talloze Jugendstil-gevels en -details? Deze kunststroming wordt ook wel Art Nouveau genoemd en was ontzettend populair in de periode van 1890 tot 1914. (BRON: www.apeldoorn-binnenstad.nl) 

Paleis het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. 

(BRON: www.paleishetloo.nl)

 klik hier voor AGENDA

Schouwburg Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Het theater heeft 3 verschillende theaterzalen met een capaciteit van 242 tot 1300 plaatsen.

(BRON: www.orpheus.nl)

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers.

Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe. (BRON: www.apenheul.nl)

Uit in Apeldoorn

Voor een overzicht van meer activiteiten in en rond Apeldoorn kunt u kijken op de website:  www.uitinapeldoorn.nl